Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от шипки

Мармалад от шипки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Мармалад от шипки1 / 2
11/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
"Винаги запазваме последното бурканче мармалад от шипки само за най-скъпите си приятели!"

Необходими Продукти

  • шипки - добре узрели
  • захар - 1 кг (или повече)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре узрелите шипки се измиват и се почистват. Заливат се с вода, колкото да се покрият и се варят до омекване.

След това се претриват 3-4 пъти през различни сита: първо през по-рядко сито, за да се отстранят семената и обвивките; след това през по-гъсти сита, за да се отстранят космите на шипковия плод.

Полученото шипково пюре се вари със захарта, като на 1 кг шипково пюре се слага 1 кг захар. Бърка се непрекъснато с дървена лопатка.

Готовият мармалад се сгъстява. Още горещ се разсипва в бурканчета, затварят се и се стерилизират за около 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

сузан
сузан
ще го пробвам видя ми се вкусно
23.05.2015 14:05
1
gerda
gerda
Това е любимия ми мармалад от детски години.
15.09.2011 15:39
1