Октопод с чесън

30/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267688
"Казват, че хората имат една само една голяма любов в живота си. Нашата е Средиземноморската кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 872
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • октопод – 1 кг
  • бяло вино – 180 мл
  • лук – 1 глава
  • чесън – 4 скилидки
  • зехтин
  • лимонов сок – от 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете целия октопод с лимоновия сок за 50 минути. Извадете от водата, охладете октопода и го нарежете на парчета.

Загрейте зехтин в тенджера, добавете октопода със ситно нарязания чесън, виното и лука и гответе, докато течността започне да се абсорбира.

Поръсете с магданоз и сервирайте веднага с препечени филийки.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар