Патладжани с доматен сос и шунка

30/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър11862810277
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на ситно, посолете и ги задушете за около 30 минути на бавен огън.

Ако искате сосът да е гладък, може да го пасирате. Междувременно измийте патладжана и го нарежете на резени.

Посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Измийте и подсушете резените, след което ги изпържете в загрят зехтин докато омекнат.

Сложете фолио за печене в тава и напръскайте със зехтин. Наредете резените патладжан и залейте всеки един с доматен сос.

Отгоре наредете шунката, поръсете с настъргания кашкавал и завършете с ригана.

Запечете, докато кашкавалът се разтопи. По желание поръсете с босилек. Сервирайте веднага.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!