Маринован лук

30/08/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279550
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 088
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 кг малки глави
  • сол - 50 г
  • За маринатата
  • оцет - 500 мл бял винен
  • подправки - 25 г микс (семена кориандър, зърна черен пипер, канела, зърна бахар, лют червен пипер на семена)
  • бяло вино - 500 мл сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете маринатата. Сипете оцета и виното в тенджера и добавете всички подправки.

Сложете тенджерата в друга по-голяма, в която е сипана вода и кипнете.

Махнете от котлона и оставете маринатата да престои няколко часа, а най-добре цяла нощ. Сложете лука в тенджера, залейте с вряла вода за 5 минути, охладете и го обелете.

След това го сипете в тенджера, залейте го с маринатата, покрийте с марля и оставете да престои една нощ. Загрейте фурната на 130 градуса.

В тава за печене сложете вестник и наредете буркани, сложете ги във фурната и стерилизирайте за 20 минути.

Щом бурканите изстинат ги напълнете с лука и маринатата, затворете с капачки и съхранявайте на тъмно място.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар