Руло Стефани с пъдпъдъчи яйца

31/08/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 789
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се слага в голяма купа. Хлябът се накисва в млякото, отцежда се леко и се добавя в каймата. Белтъците се разбиват и се добавят в каймата. Всичко се разбърква и се оставя в хладилника.

Пъдпъдъчите яйца се сваряват, охлаждат се и се обелват. Магданозът се нарязва на ситно. Лукът, морковът и чесънът се режат на ситно. Морковът, лукът и чесънът се запържват в половината олио за 4 минути на среден огън.

Добавят се заедно с мазнината в каймата. Добавя се солта и всичко се разбърква. Добавя се магданозът и се разбърква внимателно.

Хартия за печене с размера на тавата, в която ще се пече рулото, се намазва с олио. Върху хартията се слага каймата и се оформя като руло. Върху каймата се слагат пъдпъдъчите яйца и леко се притискат, за да влязат в каймата.

Рулото се заглажда, завива се с фолио и се пече 25 минути на 200 градуса. Фолиото се разтваря и рулото се пече още 15 минути, за да хване коричка.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар