Френски пай с боровинки

03/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 131
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тесто, като маслото се реже на кубчета. Добавя се брашното, солта и захарта и се реже до образуване на трохи. Добавя се водата и се замесва тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути.

Разточва се на кора с дебелина около половин сантиметър. Разделя се на две части.

Прави се плънка, като се смесват боровинките, кафявата захар и нишестето.

Едната кора се слага в тава, постлана с хартия за печене. Отгоре се слага плънката.

Върху плънката се слагат парченца масло. Другата част от тестото се набожда с вилица на няколко места и с нея се покрива плънката.

Краищата на тестото се защипват, отгоре се намазва с жълтък и се поръсва с бялата захар. Пече се 20 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!