Лешников сладкиш с малини и боровинки

04/09/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо427
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете се измиват и се отцеждат. Добавят се захарта и нишестето и се разбърква внимателно. Слагат се в тава, намазана с мазнина.

Брашното се смесва със смлените лешници. Добавя се нарязаното на парченца масло и се меси до образуване на трохи.

Добавя се захарта и се разбърква добре. С тези трохи се поръсват плодовете и се притискат, за да се изравни отгоре.

Пече се 25 минути в загрята на 200 градуса фурна. Температурата се намалява до 190 градуса и сладкишът се пече още 15 минути. Сервира се топъл.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар