Пикантна туршия от чушлета

19/07/2011
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф4441
"Чушлета туршия, която бързо-бързо ще свърши!"
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 645
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си желаното количество буркани. Във всеки буркан поставете по 4-5 зърна черен пипер, две-три скилидки чесън срязани на две, 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар, оцет до долния ръб на буркана, стръкове копър и целина.

Почистените чушлета започнете да пържите в мазнина и готовите поставяйте в бурканите последователно, като затваряте с капачки, за да не се охлажда бързо. Разбърквайте от време на време.

Като се напълни всеки буркан, затворете добре и обърнете с капачката надолу. Оставете ги да изстинат така. Готови са за консумация след 10 дни.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Антоанета
Антоанета
10.10.2011 15:14
Аз на един компотен буркан слагам по 1 с.л.сол и по 2 с.л. захар.
0
0
Рени
Рени
05.10.2011 13:54
Чушлетата могат да бъдат печени на котлон. Слагат се в буркана и се притискат с лъжица, докато се облеят с маринатата.
3
0
валя
валя
12.09.2011 16:43
Ако чушлетата са леко люти и вместо целина може повечко магданоз, стават страхотни.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв