Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Сладко от праскови и пъпеш

Сладко от праскови и пъпеш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Сладко от праскови и пъпеш1 / 2
02/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6 бурканчета
"Консервирайте малко слънчево лято в бурканчета, за повече вкус и усмивки през зимата!"

Необходими Продукти

  • пъпеш - 4 ч.ч. обелен и нарязан на кубченца
  • праскови - 4 ч.ч. обелени
  • захар - 6 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/4 ч.ч.
  • лимонова кора - 1 ч.л. фино настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера с широко дъно смесете прасковите и пъпеша, добавете захарта и лимоновия сок и сложете сладкото да се вари.

Разбърквайте често, докато захарта се разтвори напълно. След това продължете варенето на сладкото с постоянно разбъркване, за да не загори, докато се сгъсти - температурата му трябва да достигне 220 градуса.

Обикновено това става за около половин час или малко повече. Готовото сладко разбъркайте с лимоновата кора.

Сипете готовото сладко в 6 стерилизирани бурканчета през фуния с дебел отвор. Затворете ги плътно и стерилизирайте бурканчетата за 10 минути.

Готовото сладко от праскови и пъпеш може да съхранявате до 1 година на хладно и тъмно място. Отвореното сладко дръжте в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: