Доро Уат

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Доро Уат1 / 2
31/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ще ви оставим сами да откриете каква вкусотия с пилешко месо се крие зад това интересно име"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 цяло пиле, без кожа, нарязано на парчета
  • лук - 6 ч.ч. червен, нарязан на ситно
  • бербере - 2 с.л., може и лют червен пипер + къри
  • масло - 2 ч. подправено
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън - 1/4 ч.л. на прах
  • джинджифил - 1/2 ч.л. млян
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • вода - 2 - 4 ч.ч.
  • яйца - 6 твърдо сварени
  • лайм - 1 средно голям
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете пилето в купа, заедно с нарязания на четвъртинки лайм. Запечете лука до загар без мазнина. Прибавете маслото и берберето (това е етиопска подправка, подобна на кайенския пипер) и разбъркайте добре.

След това сипете чаша вода, виното и всички подправки и отново разбъркайте. Сложете и пилето и задушавайте 30-40 минути, като периодично сипвате вода. Когато пилето омекне и сосът започне да се сгъстява, прибавете натрошените яйцата, поръсете с пипер и свалете от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка: