Заек в гювеч

06/09/2015
Николай
отНиколайНовак
"Толкова вкусно се получава, че няма как да не го споделим с вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 868
  • Преглеждания за месеца754
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснете заешкото предварително във вода и оцет. След това го псушете и го мариновайте за 8 часа в продуктите за маринатата. Извадете месото от маринатата и го запържете в сгорещено масло, докато хване коричка. Залейте го с част от прецедената марината и го оставете да се задушава на умерен огън.

Скълцайте лука ситно и нарежете на ивички останалите зеленчуци. Загрейте масло и задушете лука и добавете нарязаните зеленчуци. След като поомекнат, добавете почистената бамя. Поръсете със сол и червен пипер и долейте останалата прецедена марината. Задушете зарзавата, докато омекне.

Обезкостете внимателно заешкото. На дъното на намаслен гювеч или друг подходящ съд сипете половината зеленчуци, отгоре сложете парчетата месо и завършете с останалите задушени зеленчуци. Разпределете отгоре кръгчета домати и запечете ястието в умерена фурна.

Поднесете заека в гювеч със скълцан магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар