Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Пролетна лазаня

Пролетна лазаня

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пролетна лазаня1 / 2
31/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12
"Сочна и ароматна лазаня, с който да отбележите подобаващо настъпването на пролетта"

Необходими Продукти

  • кори - 1 опаковка за лазаня
  • спанак - 1 кг
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • извара - 200 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г, за поръсване
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 брой
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • риган
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.

Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто в силно загрят зехтин. Прибавяте нарязания праз (или кромид лук) и настърган морков, подправяте с риган. След като омекнат, ги оттегляте от котлона. Спанака измивате, накъсвате и бланширате.

Подходящ съд намазвате с олио или зехтин и наливате един черпак от соса, да се покрие дъното. Слагате ред кори, ред спанак и извара. Продуктите се разпределят равномерно и отгоре завършвате със сирене.

Поставяте втори ред кори, като леко притискате, за да се изравни плънката. И така се редуват кори, спанак, извара и сирене. Третият ред кори се залива с останалия зеленчуков сос.

Печете около 30 минути във фурната на 200 градуса.

Изваждате лазанята и обилно покривате с настърган кашкавал. Поръсвате с риган, босилек и червен пипер. Връщате лазанята във фурната и запичате до златисто.

Нарязвате и сервирате със зелена салата и охладено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анна
Анна
Къде се поставят лука и морковите ?
16.03.2011 19:43
1
Покажи всички подкоментари