Каша от яребици

06/09/2015
Николай
отНиколайНовак
"Покана за разкошна каша от яребици? Съжаляваме, ще си изядем кашата сами, може обаче за си запишете рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте яребиците, порционирайте ги и ги задушете в сгорещено олио. Добавете почистените и нарязани гъби, лук, поръсете с червен пипер и долейте топлия бульон. Оставете да заври на умерен котлон.

Отделно задушете в масло предварително попарените в подсолена вода и нарязани след това киселец и коприва. Прибавете към зеленолистните зеленчуци обеления и нарязан домат и доварете.

След като месото омекне, добавете към него зеленчуковата смес, поръсете чубрица и оставете да се готви до пълна готовност.

В останалото масло запържете брашното, разредете при непрекъснато бъркане с малко бульон и добавете към ястието. Разбъркайте и след 2-3 минути снемете от котлона. Добавете скълцания чесън.

При поднасяне поръсете кашата от яребици с нарязан копър.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар