Сладко от цели смокини

07/09/2015
от Дора ЯнчеваНовак
"Изисква се истински майсторлък, за да приготвите такова изкусително сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6 бурканчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 817
  • Преглеждания за месеца5441
  • Преглеждания за седмицата1780
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • смокини - 70 бр.
  • захар - 1 кг
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимонтузу - 1 ч.л. равна
  • канела - 2 пръчици или 2 пакетчета ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете водата със захарта и канелата да се варят на котлона, докато се получи гъст сироп, а пред това време измийте смокините и ги надупчете с игла.

Сипете сиропите в готовия захарен сироп, намалете котлона до умерена степен и оставете сладкото да се вари отново до сгъстяване, защото сокът от плодовете ще го разреди в началото.

Проверете готовността на сиропа и внимавайте да не преварите смокините.

3 минути преди да махнете сладкото от котлона, объркайте с лимонтузуто.
Разсипете горещото сладко в бурканчета, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Йордан Йорданов
Тук не се посочва какви са смокините - зелени или зрели(снимката тук е като за зелени,а рецептата е като за зрели).Защото начинът на приготвяне на сладко е твърде различен за едните и другите.За зрелите смокини начинът на приготвяне е сравнително лесен.Майсторлъкът е при приготвяне на сладко от зелени смокини.По Северното Черноморие ценим повече това сладко.
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Водата е много аз намалих на 1 ч ч ,1 кг захар ,70 бр смокини Вари се 1 час и половина като преди готовност сипваме лимонена киселина ,вари се още 3 минути и готово За по сигурно заварих за капачка :) Излиза като количество това което се вижда на снимката :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв