Кюфтенца със спанак и сирена

09/09/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо555
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • картофи – 175 г сварени и намачкани
  • грис – 115 г
  • пармезан – 5 с.л.
  • спанак - 115 г замразен
  • рикота – 115 г
  • яйца – 1 бр.
  • сол
  • индийско орехче – 1 щипка
  • черен пипер
  • За маслото
  • масло – 6 с.л.
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • лимонова кора – 1 ч.л.
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за кюфтенцата в купа и ги разбъркайте много добре, докато се получи хомогенна смес.

Направeте малки топчета и ги наредете на предварително застлана с фолио тава. Кипнете вода в тенджера и пускайте кюфтенцата за около 2 минути или докато изплуват на повърхността.

Вадете ги с решетъчна лъжица и редете в тава. Поръсете ги с пармезан и запечете за 2 минути в умерено загрята фурна или докато покафенеят леко.

Междувременно разтопете маслото в тенджерка и смесете с лимоновата кора и сок, босилека, черен пипер и сол.

Поръсете кюфтетата с лимоновото масло, украсете с босилек и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар