Бананово-меден кекс

30/01/2012
Администратор
отАдминистраторДарт Вейдър4571757
"Потъмнелите банани са идеални за приготвянето на този кекс, опитайте и ще се уверите, че сме прави "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8 парчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 579
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на 170С, а формата за кекс се намаслява и се набрашнява. Маслото се разбива със захарта с миксер. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко тестото се разбива добре. Бананите се намачкват с вилицата до консистенцията на каша, като се оставят няколко не намачкани парченца. Прибавят се към тестото заедно с меда.

Отделно се пресява брашно заедно с бакпулвера, солта и канелата.

Прибавят се към тестото и на ниски обороти на мискера се разбъркват до еднородна маса. Изсипват се орехи, които са нарязани на дребно. С дървена лъжица се разбърква сместа. Тестото се изсипва във формата за печене и се подравнява отгоре.

Пече се 35 - 45 минути, като с помощта на клечка се проверява дали се е пропекъл.подобни рецепти тук

5 11
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

петя
петя
08.11.2013 21:08
преди да пишете коментари си прочетете добре рецептата
0
0
Ирена
Ирена
08.11.2013 10:15
Захарта се разбива с маслото. Пасираните банани се прибавят към тестото заедно с меда.
0
0
Vanq Ivanova
Vanq Ivanova
07.11.2013 17:39
Ами захарта и не пасираните парченца банани кога ги слагаме ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!