Мансаф

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мансаф1 / 2
09/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4-5
"Не знаете какъв е истинският вкус на агнешкото месо, докато не опитате тази разкошно рецепта!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г
  • масло - ½ ч.ч.
  • кедрови ядки - ½ ч.ч.
  • ориз - 3 ч.ч. сварен
  • магданоз
  • бадеми - ½ ч.ч. бланширани
  • кардамон - ½ ч.л.
  • червен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • кориандър - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • лук - 1 глава
  • белтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 ч.ч.
  • хляб - 4 - 6 арабски питки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, нарежете го на кубчета, залейте го с вода и оставете в хладилник за няколко часа.

Разтопете ¼ ч.ч. от маслото в тиган. Отцедете и подсушете месото и го запържете в маслото от всички страни.

Овкусете го със сол и черен пипер на вкус, сипете вода колкото да го покрие, намалете котлона и го гответе 1 час. Добавете нарязания лук и гответе още 30 минути.

Междувременно загрейте леко киселото мляко. Смесете белтъка със сол и го прибавете към млякото.

Кипнете, намалете огъня и гответе 10 минути. Прибавете киселото мляко към месото, овкусете със сол и черен пипер, както и всички други подправки и задушете за 10 минути.

В малка тенджера разтопете 2 с.л. масло, добавете бадемите и ги запържете за 5 минути. Прибавете кедровите ядки и гответе още 3 минути. Махнете от котлона.

Разтопете последните 2 с.л. от маслото и намазнете форма за поднасяне.

Сипете предварително сварения ориз, в центъра сипете месото и отгоре поръсете с ядките. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: