Пъдпъдък със смокини

15/09/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете почистените пъдпъдъци сол и черен пипер. Нарежете смокините на четвъртинки и напълнете пъдпъдъците с част от тях, вържете краката им с конец.

Разтопете маслото в тиган и изпържете пъдпъдъците за 5-6 минути, като ги обръщате. Добавете шерито и гответе 1 минута, прибавете бульона, чесъна, мащерката и дафиновия лист.

Кипнете, намалете котлона, сложете капак и задушете за 20 минути.

Прибавете оставащите четвъртини смокини и гответе още 4 минути.

Прехвърлете пъдпъдъците и смокините в чиния. Кипнете оставащата течност, добавете предварително размитото в малко вода брашно и гответе 3 минути.

Сервирайте пъдпъдъците със соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар