Пъдпъдък със смокини

15/09/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 8 бр.
  • смокини - 6 бр.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • масло - 15 г
  • шери - 6 с.л.
  • царевично брашно - 1.5 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете почистените пъдпъдъци сол и черен пипер. Нарежете смокините на четвъртинки и напълнете пъдпъдъците с част от тях, вържете краката им с конец.

Разтопете маслото в тиган и изпържете пъдпъдъците за 5-6 минути, като ги обръщате. Добавете шерито и гответе 1 минута, прибавете бульона, чесъна, мащерката и дафиновия лист.

Кипнете, намалете котлона, сложете капак и задушете за 20 минути.

Прибавете оставащите четвъртини смокини и гответе още 4 минути.

Прехвърлете пъдпъдъците и смокините в чиния. Кипнете оставащата течност, добавете предварително размитото в малко вода брашно и гответе 3 минути.

Сервирайте пъдпъдъците със соса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар