Пикантен нахут с патладжани

11/09/2015
"Взехме назаем няколко добри идеи от Турската кухня, но ни се получиха много добре, не може да отречете "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 111
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр.
  • нахут - 200 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • домати - 800 г от консерва
  • кориандър - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката.

Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне.

Загрейте зехтина в тенджера, добавете чесъна и лука и ги запържете.

Прибавете подправките и гответе още няколко секунди. Прибавете патладжаните и гответе 5 минути.

Добавете доматите и нахута и овкусете със сол и черен пипер, сложете капак и задушете за 20 минути. Сервирайте с варен ориз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар