Чеснова супа от тиквички

04/11/2010
"Не пестете от чесъна, за да не развалите вкуса на супата "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 967
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички - 1 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • бульон - 1 пилешки
  • сирене - 200 г Рокфор
  • лук - няколко стръка сибирски
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате тиквичките и ги нарязвате на кубчета. После обелвате чесъна и разделяте скилидките на четири. Слагате половин литър вода да заври и добавяте бульона, тиквичките и чесъна. След като започне да ври повторно, оставяте на котлона още 10 мин.

Разбийте супата с домашен робот, добавяте сиренето Рокфор, което предварително раздробявате, и разбърквате всичко. Подправяте със сол и черен пипер на вкус.

Преди сервиране разрязвате сибирския лук с ножица и го прибавяте.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Румяна Тодорова
Румяна Тодорова
19.07.2013 09:34
Какво е сибирски лук?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв