Меден тарт с кедрови ядки

14/09/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279868
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо499
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Пресейте брашното, смесете го маслото и замесете трохи. Прибавете пудрата захар, яйцето и 1 с.л. вода. Замесете меко тесто.

Разточете тестото и го сложете във форма за пай, надупчете с лъжица и постелете с хартия за печене. Отгоре сипете ориз и запечете основата за 10 минути.

Разтопете маслото със захарта и прибавете яйцата едно по едно. Внимателно загрейте меда и го прибавете към маслената смес.

Добавете лимоновата кора и сока, прибавете кедровите ядки и щипка сол. Сипете пълнежа в охладената основа и запечете за 45 минути. Охладете и поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар