Патладжани с моцарела и пармезан

14/09/2015
Росица Стояноваот Росица СтояноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо995
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката за 30 минути.

Измийте и ги отцедете. Наредете ги тава, намажете със зехтин и запечете за 20 минути в загрята на 200 градуса.

Междувременно направете доматения сос. Загрейте зехтина и запържете лука за 5 минути.

Добавете чесъна, с след една минута и доматите и разбъркайте. Овкусете с малко захар, сол и черен пипер.

Кипнете, намалете огъня и варете 10 минути. Прибавете босилека. Намажете тава с малко зехтин и сложете половината патладжани на дъното.

Отгоре наредете половината моцарела, половината доматен сос и половината пармезан. Смесете оставащия пармезан с галетата.

Продължете така до завършване на продуктите, като завършите с пармезановата смес. Нарежете малко масло и го сложете отгоре. Запечете за 25 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар