Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Калмари с магданоз и доматен сос

Калмари с магданоз и доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Калмари с магданоз и доматен сос1 / 2
14/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • стафиди - 85 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • магданоз - 6 с.л.
  • чесън - 2 килидки
  • калмари - 800 г сварени и нарязани
  • доматен сос - 500 г
  • бяло вино - 125 мл
  • чили - 1 щипка на прах
  • сол
  • кедрови ядки - 85 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте стафидите с малко вода и ги оставете да престоят 15 минути.

Междувременно загрейте зехтина и изпържете чесъна и магданоза за 3 минути. Добавете калмарите и гответе още 5 минути, като разбърквате.

Сипете виното и варете докато почти се абсорбира. Добавете доматения сос, чилито и солта. Намалете огъня и задушете за 45-50 минути.

Отцедете стафидите и ги прибавете към ястието заедно с кедровите ядки. Гответе още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: