Печена пъстърва на фурна

17/09/2015
Мариана
отМарианаНовак
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо152 683
  • Преглеждания за месеца5620
  • Преглеждания за седмицата1404
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимонов сок. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Самира
Самира
06.10.2018 17:16
Хубава рецепта ,ще я приготвя скоро.
0
0
Яница Николова
Супер!
0
0
Марин
Марин
03.03.2018 06:55
Само не разбрах какво стана с бялото вино
18
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!