Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена пъстърва на фурна

Печена пъстърва на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Печена пъстърва на фурна1 / 6
17/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Ароматна пъстърва, изпечена във фолио с букет от подправки!"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. изчистени
  • лимони - 1 бр. сок
  • бяло вино - 125 мл
  • риган - 1 с.л. сух
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените риби се поставят в подходящ съд, посоляват се и се поливат с лимоновия сок и виното. Съдът се покрива и се оставят в маринатата поне 1 нощ.

Рибите се подреждат в предварително намазнена тава. Овкусяват се с риган и черен пипер, покриват се с алуминиево фолио и се пекат около 20 минути в предварително загрята на 200 г фурна. Фолиото се отстранява и рибите се запичат още 5 минути само на горно печене или на грил.

Пъстървата се поднася със салата по избор, поръсена обилно с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
малко им е на картофите 20 мин, не се сготвиха
19.05.2022 10:09
Анонимен
Анонимен
Получи се чудесно! Благодаря ви!
26.03.2022 10:39
Васил Дакев
Васил Дакев
И аз не разбрах къде отиде бялото вино ,но съпругата ми м подсети,че то е изпит .
10.11.2019 11:43
7
Краси Начев
Краси Начев
Бялото вино сигурно се пие.
06.01.2019 16:00
14
Яница Николова
Яница Николова
Супер!
25.07.2018 12:26
Марин
Марин
Само не разбрах какво стана с бялото вино
03.03.2018 06:55
45
3