Хляб с Елда

17/09/2015
Милка
отМилкаНовак
"Мит е, че здравословното хранене е скъпо и тази рецепта е поредното доказателство за това!"
Приготвяне110 мин.
Готвене45 мин.
Общо155 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 282
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 400 г
  • брашно - 400 г бяло
  • мая - 40 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете брашното от елда в купа и го залейте с половин литър сгорещена вода. Разбъркайте субстанцията и я оставете така настрани. Междувременно можете да разтворите маята в останалата вода и малко брашно.

След като шупне, прибавете субстанцията към бялото брашно и солта. Сипете и кашата с брашното от елда. Омесете тесто и го оставете да втаса четиридесет минути. След това оформете хлебче и го оставете да втаса пак.

Загрейте фурната до 250 градуса и пъхнете в нея хляба, на който трябва да се направили няколко разреза отгоре. Печете тестеното изделие така десет-петнадесет минути, след което намалете леко градусите на фурната. След около половин час можете да извадите хляба и да го покриете с кърпа. Щом се охлади, той е готов за консумация.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар