Кисели краставички в буркани

19/09/2015
Милка
отМилкаНовак
Приготвяне40 мин.
Готвене5 мин.
Общо45 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 158
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • корнишони
  • лук - 3 резенчета на буркан
  • черен пипер - 5 зрънца на буркан
  • хрян - по 1 малко парченце корен на буркан
  • синап - десетина зрънца на буркан
  • захар - 1 с.л. на буркан
  • оцет - 3 с.л. на буркан
  • сол - 1 с.л. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркана се поставят черният пипер, синапът и малко парченце хрян.

След това краставичките се нареждат плътно и се овкусяват със солта, захарта и оцета.

Накрая се поставят лукът и магданозът и се налива вода до ръбчето на стъкления съд.

Бурканите се запечатват и така приготвените консервите се подлагат на стерилизация, траеща около десетина минути.

Когато поизстинат се изваждат от водата и се поставят с капачката надолу.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Много са вкусни, ние слагаме и стрък пресен копър
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв