Зелен боб в буркани

19/09/2015
от ДораНовак
"Знаем, че килерът е пълен, но ще трябва да намерите място и за няколко бурканчета със зелен боб!"
Приготвяне50 мин.
Готвене75 мин.
Общо125 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо20 698
  • Преглеждания за месеца1349
  • Преглеждания за седмицата173
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • зелен фасул
  • сол - 1 с. л. на буркан
  • аспирин - 1 таблетка на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете млад и свеж зелен фасул. Измийте го и го почистете добре. Ако е много дълъг, но срежете на две части. Залейте го с вряла вода и го оставете в нея, докато започне да омеква.

След това измийте попарения зарзават със студена вода и го оставете да се отцеди от нея. През това време наредете бурканите и служете на дъното на всеки съд по една супена лъжица сол.

Напълнете бурканите с отцедения зелен фасул и най-отгоре сложете аспирина.

Долейте вода до ръба на стъкления съд и го запечатайте. Стерилизирайте в продължение на един час и оставете консервите да се охлаждат.

Когато това се случи, ги извадете и ги подредете с капачките надолу. Така приготвеният зелен фасул е подходящ за яхнии, салати и гювечета.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Валентин Миранов
Бързо се приготвя, и винаги под ръка щом потрябва!
1
0
Веселина Константинова
Редовно си консервирам зелен боб!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв