Пъстърва на скара

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
15/11/2010
"Метнете 2 рибки на скарата и ще хапнете здравословно само след 10-15 минути"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо73 109
  • Преглеждания за месеца621
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пъстърва - 4 изчистени
  • мазнина - 1 с.л. олио
  • лук - 2 глави
  • копър - 1 връзка
  • лимони - 1 брой
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол

Приготвяне на Пъстърва на скара

Измийте пъстървите със студена вода. Подсушете ги отвън и отвътре. Напръскайте ги с лимоновия сок и леко ги посолете. Намажете с олиото 4 листа алуминиево фолио.

Измийте копъра и го изтръскайте от водата, нарежете го на едро. Обелете лука, нарежете го на дребно и го разбъркайте с копъра. Напълнете пъстървите със сместа и ги затворете. Сложете рибите върху парчетата фолио.

Съединете краищата на фолиото и ги завийте на плътни пакети. Печете на скарата по 15 минути от всяка страна. Сложете пъстървите в чиниите и ги украсете с резенчета лимон.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4
Общо 42 гласували
5 19
4 12
3 4
2 6
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Джемиле Чешлиева
Добре изглеждат. Сигурно са и вкусни.
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с