Пържени Чушки в Буркани

20/09/2015
Цанка
отЦанкаНовак
"Бурканите са изобретени специално, за да бъдат пълнени с тези вкусни пържени чушки!"
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции8 - 10 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 533
  • Преглеждания за месеца552
  • Преглеждания за седмицата131
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг
  • чесън - 2 глави големи
  • сол - 2 к.ч.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер - 1 пакетче
  • оцет - 3 с.л. на буркан
  • олио - 2 к.ч.
  • аспирин - 1 таблетка на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и ги почистете от дръжките. Надупчете ги с игла на няколко места и ги изпържете, докато си променят цвета.

Наредете избраните буркани и сложете на дъното на всеки от тях аспирин, няколко зрънца черен пипер, както и листенца от копър.

Започнете да пълните букраните, като правите редове от чушките. Осолявайте всеки ред и поставяте няколко резенчета чесън.

След като приключите и с последния ред, залейте всичко с оцет и запечатайте бурканите с капачки.

Обърнете съдовете наобратно. Стерилизация при тази рецепта не е необходима.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Светла Бонджукова
Направих я едно към едно,на втория ден започна да шупти.Несполучлива рецепта.Пипера даже беше горещ
2
2

Виж всички коментари или напиши такъв