Замразени Смокини

20/09/2015
Стела
отСтелаНовак
"Не ви се бърка сладко? Няма проблем! Може да съхранявате замразени смокини и във фризера!"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 516
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете здрави и сочни смокини, които обаче да не са презрели. Измийте ги и ги оставете да се отцедят от водата. След това можете да ги озахарите.

Имайте предвид, че тази стъпка не е задължителна, така че можете и да я пропуснете. След това поставете смокините в полиетиленови пликове, като се постараете да отстраните въздуха от тях. Вържете пликчетата или ги запечатайте по удобния за вас начин и ги приберете за съхранение във фризера.

Когато размразявате замразените плодове, е добре първоначално да ги преместите в хладилника, а след това да ги извадите на стайна температура. Възможно е замразените смокини да са загубили привлекателната си форма, но при правилно съхранение приятният им вкус би трябвало да се запази.

Препоръчително е да съхранявате замразени смокини във фризера не повече от 4-5 месеца, тъй като после вкусът избледнява, а и освен това се губят полезните им вещества.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар