Мариновани ребърца на скара

20/09/2015
от НедялкоНовак
"Оставете ребърцата да се мариноват много добре и едва тогава пускайте скарата, за да постигнете максимално вкусен резултат "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 063
  • Преглеждания за месеца664
  • Преглеждания за седмицата177
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1 кг или повече
  • бира - 500 мл, може и тъмна
  • мед - 2 с.л.
  • соев сос - 50 мл или повече
  • кетчуп - 2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете ребърца с повечко месо по тях.

Разбийте всички съставки и накиснете ребрата в тази марината. Оставете в покрит съд в хладилника да се овкусяват за най-малко 2 часа.

След това отцедете ребрата от маринатата и загрейте скарата, намажете ребрата с парче лук.

Сложете ребрата да се пекат, като ги обръщате често и всеки път ги мажете с четка с маринатата.

Също може да сложите ребрата с маринатата в тава, да покриете с фолио и да печете около 70 минути. Махате след това фолиото и доопичате за още 20-30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар