Панирани хапки с галета

21/09/2015
Венцислава
отВенциславаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 883
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г филе /сварено/
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 8 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки, които се поставят с дълбок съд. Те се подправят с черен пипер, сол, къри и лимонов сок, разбъркват се добре и се оставят да поемат от подправките около час.

Послеe ароматните хапки се овалват в галета, яйца, пак галета и последно в яйца.

Накрая се пускат в предварително загрята мазнина и се държат на огъня, докато хванат апетитна златиста коричка. Готовите хапки се поднасят по желание с млечно чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар