Панирани хапки с галета

21/09/2015
Венцислава
отВенциславаНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 437
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 500 г филе /сварено/
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 8 с.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • къри - 2 щ.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • зехтин - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки, които се поставят с дълбок съд. Те се подправят с черен пипер, сол, къри и лимонов сок, разбъркват се добре и се оставят да поемат от подправките около час.

Послеe ароматните хапки се овалват в галета, яйца, пак галета и последно в яйца.

Накрая се пускат в предварително загрята мазнина и се държат на огъня, докато хванат апетитна златиста коричка. Готовите хапки се поднасят по желание с млечно чеснов сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!