Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Червена капия в буркан

Червена капия в буркан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Червена капия в буркан1 / 3
26/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 буркан
"Всяка капия, която не е изпечена и затворена в буркан, може да се смята за похабена!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червена капия
  • чесън - 2 глави
  • моркови - 4 бр.
  • сол - 50 г
  • оцет - 100 мл
  • олио - 175 мл
  • захар - 75 г
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • бахар
  • аспирин - 5 таблетки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете чушките от семената. Изпечете ги и ги обелете от люспите. Наредете ги в голяма тава и ги залейте в предварително приготвена марината от олио, оцет, захар, сол, черен пипер и бахар.

Сложете при чушките нарязани на колелца моркови и чесъна. Разбъркайте всичко добре и оставете съда в хладилника за 3 часа. Извадете чушките от тавата, но не изхвърляйте маринатата. Напълнете с тях подходящ голям буркан, на дъното на който предварително сте поставили аспирина и няколко зърна черен пипер и бахар.

Редете капията на редове и слагайте от чесъна и морковите. Когато приключите, запълнете съда с останалата марината. Сложете отгоре магданоза и запечатайте с капачка. Съхранявайте на студено и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: