Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Маринована червена капия

Маринована червена капия

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Маринована червена капия1 / 2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Няма да пропуснем и тази година за затворим маринована червена капия, а вие си запишете рецептата!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг червена капия
  • оцет - 500 мл
  • вода - 2 л
  • черен пипер - 1 пакетче
  • олио - 1 с.л. на буркан
  • сол - 200 г
  • дафинов лист - 1 листенце на букран
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Възвираме марината от водата, оцета и солта и пускаме в нея почистените чушки, само колкото да се попарят.

След това ги изваждаме и ги оставя да се отцедят, но не изхвърляме маринатата.

междувременно на дъното на всеки буркан слагаме по една супена лъжица олио, дафинов лист и няколко зрънца черен пипер. Напълваме бурканите с отцедените чушки и ги запечатваме с капачки.

Накрая ги стелиризираме в продължение на 15-20 минути, а след като се охладят, ги обръщаме.

Маринованата червена капия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мариновани чушки не се правят така. Почистват се от семките, бланшират се /колкото да променят цвета/ за да станат по-еластични и да могат да се редят лесно в бурканите. Когато се наредят се заливат с охладена марината и се стерилизират. В дадената рецепта не виждам смисъл от обръщането на бурканите след като са се охладили. Ако ще се обръщат, то трябва да е докато са топли за да се вакуумират по-добре.
12.09.2023 12:23
9
1
Анонимен
Анонимен
Какво направихте смарината
11.09.2023 19:17
1
1
Анонимен
Анонимен
От 2017г. Мислят -какво става с маринатата?...Дано до 2027 отговорят, тога ще започна да чета техните рецепти...?
11.09.2023 14:14
3
Валентина Станкова
Валентина Станкова
А какво става с маринатата?
21.08.2017 11:48
17
1
Покажи всички подкоментари