Вратни пържоли върху гъби

03/11/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Ако имаме право на последно желание - бихме си пожелали още една порция от тези крехки вратни пържоли с гъби!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43 815
  • Преглеждания за месеца456
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 вратни пържоли
  • гъби - 1 кг кладница, кралски печурки, боровки или др.
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер - 1 к.л.
  • копър - 1 връзка
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • мазнина - 1 к.ч. растителна
  • масло - 60 г. краве масло
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съвсем леко начуканите вратни пържоли овкусете от всяка страна със сол и черен пипер и намажете с растителна мазнина. Оставете в хладилник за около 30 минути, за да поемат подправките. В това време почистете гъбите и ги нарежете на филийки, а стария лук – на ситно.

В дълбок тиган, най-добре в уок, сложете част от останалата мазнина, задушете първо лука, добавете гъбите и натрошете гъбения бульон. Оставете да се задушават на тих огън за 10 минути. В това време изпечете пържолите на скара до желаното от вас ниво.

В тигана, където се готвят гъбите, ще се е образувал ароматен сос, овкусете го с кравето масло, останалия черен пипер и копъра. Долейте 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте добре и поставяйте всяка изпечена пържола върху така приготвените гъби.

Без да разбърквате, редете пържолите една до друга или една върху друга. Захлупете с капак и оставете на тихо кипене за около 15 минути. Когато поднасяте, разполагайте пържолата и я поливайте с отделения вкусен гъбен сос. Можете да поднесете със свежа салата или задушени зеленчуци.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар