Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Ориз с ароматни подправки

Ориз с ароматни подправки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5018k
Ориз с ароматни подправки1 / 2
26/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Стане ли дума за приготвяне на ароматен ориз, опитайте този - ще ви плени от първата хапка"

Необходими Продукти

  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • царевица - 2 с.л. от консерва
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 щ.
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се накисва във вода за един час. После се пуска в кипнала подсолена вода за десетина минути.

В загрят дълбок тиган се запържват наситнените лук, чесън, моркови и чушка. Когато омекнат, към тях се прибавя оризът.

Можете да добавите малко вода в зависимост от това каква гъстота на ястието предпочитате. Сложете подправките и царевицата и разбъркайте добре всичко.

Оставете блюдото да къкри на огъня, докато оризът омекне напълно. Сервирайте охладения ориз в подходяща чиния. По желание гарнирайте с резенчета домат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: