Лютеница със сурови зеленчуци

22/09/2015
Красимира
отКрасимираНовак
"Изненадващо вкусна лютеница!"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 795
  • Преглеждания за месеца1947
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • домати – 3 кг
  • червени чушки – 2 кг
  • патладжани – 1 кг
  • моркови – 500 г
  • чесън – 2 скилидки
  • захар – 1 ч.ч.
  • олио – 1 ч.ч.
  • сол – 3 с.л.
  • оцет – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите, чушките, морковите и патладжаните се нарязват вечерта, преди да приготвите лютеницата, като нарязаните патладжани трябва да се поставят за 15 минути в подсолена вода, преди да започнете с приготвянето.

Нарязаните зеленчуци поставете в дълбока тенджера и добавете олиото, чесъна, захарта, солта и оцета. Оставете сместа да заври, докато течността не се изпари.

След това с помощта на пасатор направете сместа хомогенна, а накрая затворете в бурканчета. По желание може да стерилизирате.
подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар