Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Лютеница със сурови зеленчуци

Лютеница със сурови зеленчуци

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лютеница със сурови зеленчуци1 / 2
22/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Изненадващо вкусна лютеница!"

Необходими Продукти

  • домати - 3 кг
  • червени чушки - 2 кг
  • патладжани - 1 кг
  • моркови - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите, чушките, морковите и патладжаните се нарязват вечерта, преди да приготвите лютеницата, като нарязаните патладжани трябва да се поставят за 15 минути в подсолена вода, преди да започнете с приготвянето.

Нарязаните зеленчуци поставете в дълбока тенджера и добавете олиото, чесъна, захарта, солта и оцета. Оставете сместа да заври, докато течността не се изпари.

След това с помощта на пасатор направете сместа хомогенна, а накрая затворете в бурканчета. По желание може да стерилизирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: