Бисквитена торта с нутела

22/09/2015
от ЕлеонораНовак
"Семпла и елегантна торта, която ще ви очарова с вкуса си "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 403
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • течен шоколад – 400 г нутела
  • маскарпоне – 250 г сирене
  • сметана – 200 г сладкарска
  • пудра захар – 100 г
  • бисквити – 300 г обикновени
  • какао - за декорация
  • прясно мляко - за топене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маскарпонето, сметаната и пудрата захар се разбиват с миксер, докато станат на крем. Сместа се оставя са няколко минути в хладилник.

Ако течният шоколад се размазва трудно, разтопете го допълнително на водна баня. В друга тава поставете кухненски найлон, който трябва да покрива целия съд и да излиза няколко сантиметра от него.

След това намажете дъното и стените на тавата с Нутела. Поставете ред бисквитки, предварително потопени в прясно мляко и 1/3 от крема.

Повторете същото подреждане, като накрая тортата трябва да завършва с ред бисквити.

Поставете тортата в хладилник, докато стегне и накрая, поръсете с какао.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар