понеделник, 31 август

Език в масло

Публикувана от:
Видяно: 50 005 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Език в масло
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • свински език - 1 кг
  • лук - 1 глава, разрязана на 4
  • моркови - 2 броя, разполовени
  • целина - 1 - 2 стръка
  • магданоз - 1 - 2 стръка
  • черен пипер - 10 цели зърна
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • дафинов лист - 1 брой
  • оцет - 2 с.л.
  • мазнина - 1/2 пакет краве масло
  • хрян
  • червен пипер
  • сол - на вкус

Приготвяне на Език в масло

Измитият език заедно с 2 л вода се вари в отворена тенджера под налягане. Оставете да заври и отпенвайте. Щом бульонът се изчисти, добавете 2 с.л. оцет, лука, морковите, магданоза и целината, бахара и дафиновия лист.

Посолете и затворете тенджерата. Сложете я на силен огън и след като започне “да съска”, намалете огъня и варете 30-35 минути.
Извадете сварения език от бульона и го потопете за малко в студена вода.

Обелете го от кожата и го нарежете на жулиени. Загрейте маслото в тиган и изпържете до златисто нарязаните филийки от двете страни, наредете в плато за поднасяне, поръсете с червен пипер.

Поднесете с настърган хрян, дижонска горчица и препечен хляб. Ако не желаете да запържвате, просто наредете езика в платото, полейте с разтопено краве масло и овкусете.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.5 от 13 Гласа

Отзиви (1)

0
0
Отговор
Краси(Росонера)

2013-09-20, Оценка 5.0 от 5 за Език в масло

Стана прекрасно,мерси за рецептата :)

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Език в масло в гювече
  • Пържен език
  • Паниран език

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Език в масло. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите категории за Език в масло. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Език в масло в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.