Туршия за зимата в бидон

23/09/2015
Нонка
отНонкаНовак
"Няма значение дали живеете в мезонет или гарсониера. Място за един бидон с туршия винаги ще се намери!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 958
  • Преглеждания за месеца647
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете всички зеленчуци. Надупчете камбите с игла, накъсайте карфиола и нарежете по-едро зелето, зелените домати, морковите (може и цели). Корнишоните също може да оставите цели.

Подредете зеленчуците в бидона, като по желание може да използвате и други зеленчуци. Отмерете нужното количество вода, което ще ви е необходимо, за да покрие зарзавата в бидона. Направете саламурата, като на всеки литър вода разтваряте 40 г морска сол. Залейте в бидона. При нужда притиснете с нещо отгоре, за да не изплуват.

Започнете да претакате туршията след ден 3 в продължение на около 10 дни или докато ви се стори готова. Точно тогава добавете натриевия бензоат (1 г на 1 л течност), за да пресече процесите в бидона. Претакайте туршията още 3 дена, за да се разтвори напълно бензоата.

Съхранявайте на тъмно и прохладно място.подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар