Домашна лютеничка с патладжани и моркови

23/09/2015
Дончето
отДончетоНовак
"Хубавите неща изискват време и търпение, като тази домашна лютеничка с патладжани и моркови, но след това резултатите си заслужават!"
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8 бурканчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 814
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете измитите и изчистени патладжани и ги посолете с половин чаша сол. След 20-30 минути ги измийте.

Настържете доматите и морковите и скълцайте лука. Сложете лука, морковите и патладжаните да се сварят. Омекналите зеленчуци пасирайте или смелете, смесете ги с доматите и върнете пюрето на огъня.

Варете на слаб котлон, като разбърквате. Добавете към лютеницата захарта, малко сол на вкус. Започнете да доливате олиото на тънка струйка и бъркайте.

Ще познаете, че лютеницата е готова, когато дървената лъжица, с която бъркате, започне да оставя следи по дъното. Финално добавете малко черен пипер, ако обичате.

Вече изстиналата лютеница разсипете в сухи бурканчета и затворете плътно с капачки. Стерилизирайте за 5 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар