Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Шилешко месо със спанак

Шилешко месо със спанак

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Шилешко месо със спанак1 / 2
26/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Крехко шилешко ако ви се хапва, по тази рецепта го направете"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1 1/2 кг
  • спанак - 1 кг
  • лук - 1 връзка пресен
  • чесън - 1 връзка пресен
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на едри парчета и го мариновайте с смес от бира, сол и черен пипер. Отцедете добре, подредете в предварително намазнена тава, покрийте с фолио, сипете малко от бирата и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 60-70 минути.

Междувременно нарежете на зеленчуците, объркайте ги добре и поставете в подходяща тава.

Отгоре подредете месото, залейте със соса от печенето и върнете обратно във фурната.

Ястието се пече до готовност на зеленчуците и получаване на златиста коричка на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: