Туршия със зелени маслини

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Туршия със зелени маслини1 / 2
25/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12-14 бр.
"За онези, които са си набрали маслини, но не знаят как точно да ги приготвят - изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • маслини - 5 кг пресни, зелени
  • сол - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 1/2ч.ч сок
  • вода - 12 ч чаени чаши
  • люти чушки - 250 г червени + 100 г зелени
  • лимони - 1 кг
  • зехтин
  • чесън - 3 - 4 глави
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете на всяка маслина по три разреза откъм връхчето до върха с остър нож. Така приготвените маслини се слагат в дълбок съд и се заливат с вряла вода. Водата им се сменя със студена всеки ден, докато се махне естествената им горчивина.

След това се отцеждат, смесват с нарязаните на колелца зелени люти чушки, леко сцепените червени люти чушки и нарязаните на кубчета заедно с кората лимони.

Заливат се със смес от водата, лимоновия сок и солта, затискат се с чиния, за да не изплуват и се оставят 1 седмица на хладно.

След това се нареждат в буркани, като между тях се поставят скилидки чесън и клончета розмарин. Заливат се със зехтин и се съхраняват на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: