Водна туршия

25/09/2015
Ивайло
отИвайлоНовак
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 672
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол - 2 кг , накъсан на розички
  • чушки - 1.5 кг червени
  • моркови - 1.5 кг на шайби
  • зеле - 1 кг бяло
  • кервиз - 1 връзка
  • за саламурата
  • сол - 1 ч.ч. едра(морска)
  • захар - 5 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • натриев бензоат - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани/накъсани зеленчуци се слагат в подходящ дълбок съд (бидон).

Продуктите за саламурата се смесват и бъркат до пълното разтваряне на захарта и солта.

След това с получената смес се заливат зеленчуците, като се оставя 1 ч.ч., в която се разтваря натриевия бензоат.

Тя също се добавя, след като туршията стане готова, за да се прекъсне процесът на ферментация. Водната туршия се съхранява на хладно място.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар