Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Слънчева туршия с краставици

Слънчева туршия с краставици

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Слънчева туршия с краставици1 / 2
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Хрупкави краставички, целунати от слънцето - кой може да им устои"

Необходими Продукти

  • краставици
  • целина
  • сол
  • ракия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Можете да консервирате малки цели краставички или по-големи, нарязани на колелца. На всеки кг краставици трябва да предвидите 1 и 1/2 с.л.

По-големите краставици се нарязват на колелца с дебелина 5-6 мм, поставят се в широк съд и се посоляват. Оставят се за 3-4 часа, докато пуснат сока си и омекнат.

След това се пълнят в буркани, като между тях се поставя нарязан кервиз. Отцедената от тях вода се добавя в бурканите, във всеки се сипва по 1 с.л. от ракията и се допълват догоре с вода.

Краставиците се затварят плътно и се оставят на слънце за 3-4 дни, като през това време се разклащат няколко пъти. След това се съхраняват на хладно или в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: