Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна лютеница със син домат

Домашна лютеница със син домат

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Домашна лютеница със син домат1 / 2
25/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • чушки - 5 кг
  • домати - 2 кг
  • патладжани - 2 кг
  • моркови - 1 кг
  • олио - 2 чаени чаши
  • захар - 1 чаена чаша
  • сол - на вкус
  • чесън - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете патладжаните. Морковите трябва да се сварят, а доматите и чушките е нужно добре да се измият и почистят от семките. След това всички зеленчуци се смилат фино в машинка за месо или кухненски робот.

Смлените зеленчуци се варят на умерен огън, като периодично се разбъркват.

Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавя олиото, захарта и солта.

Към добре сварената лютеница се прибавя и пасирания чесън, разбърква се за кратко и се сваля от огъня.

Лютеницата се разпределя в буркани, които трябва да се затворят плътно с капачки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Трябва да кажа, че тази година и аз правих моята лютеничка по такава рецепта и свърши много бързо. Доста вкусна става.
08.05.2016 15:43