Лютеница по гръцки

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Лютеница по гръцки1 / 2
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
195 мин.
Порции
10-12

Необходими Продукти

  • чушки - 12 кг червени пиперки
  • патладжани - 6 кг
  • моркови - 3 кг
  • доматено пюре - 3 л доматено пюре или 15 кг домати
  • ябълки - 3 кг
  • олио - 450 мл
  • захар - 300 г
  • магданоз - 3 връзки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете пиперките и патладжаните, обелете ги и ги смелете с машинка за месо.

Междувременно сварете морковите и ябълките за около 10 минути и същи ги прекарайте през месомелачката.

Разбъркайте с чушките и патладжаните и добавете доматеното пюре или смлените домати.

Кипнете продуктите и добавете олиото. Оставете лютеницата да се вари, докато остане само на мазнина.

Поръсете със ситно нарязан магданоз, изсипете в затоплени буркани и стерилизирайте за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: