Обикновена селска туршия

25/09/2015
Аксиния Тодорова
отАксиния ТодороваНовак
"Има някаква магия в селската туршия. Сигурно се крие на дъното на буркана?"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 624
  • Преглеждания за месеца731
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • чушки – 10 кг
  • домати – 3 кг
  • целина – 1 кг
  • лук – 1 кг
  • чесън – 500 гр.
  • зеле – 2 кг
  • карфиол – 2 кг
  • бамя – 1 кг
  • сол – 1.4 кг
  • вода – 20 л
  • оцет – 1.5 л
  • олио – 500 мл
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват и почистват, след което се нареждат в чисти съдове.

Заливат се със студена саламура и се пристискат с предмет, подобен на решетка.

Оставя се за един ден, като на следващия сокът трябва да се изхвърли и да се полее отново със саламура.

Процедурата се повтаря за период от 2 седмици. Накрая туршията се полива с горещата вода и разтворената в нея сол, както и с олиото, оцета и черния пипер.

Оставя се да изстине и накрая се запечатва в буркани.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар